ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ-ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος ΕΒΕΑ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ-ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος ΕΒΕΑ

Biography

Η κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου είναι Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Είναι Εκλεγμένη Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Εκλεγμένη Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, International Partner του Global Summit of Women Leaders and Entrepreneurs. Είναι Ταμίας Δ.Σ. του ALBA Graduate Business School, Μέλος στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ και Μέλος ΔΣ στην ΕΕΝΕ. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΡΔΗΤΤΟΣ Συμμετοχών, Τεχνολογιών και Αξιοποιήσεων Α.Ε. και Μέλος Δ.Σ. στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και στον Όμιλο Lavipharm A.E.

Είναι Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Β.Ε.Π.Ε. Τεχνόπολις – Ακρόπολις Α.Ε., Μέλος στο Non-Executive Directors’ Club και Μέλος στο Business Advisory Council του MBA International Programme του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατάκειου Ιδρύματος, καθώς και του Oργανισμού διαΝΕΟσις. Είναι Μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «ΚΟΜΒΟΣ», που περιλαμβάνει επίλεκτα μέλη του Ελληνισμού και Μέλος του Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Είναι, επίσης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Responsible Business Awards.
Το 2008, ως Μέλος ΔΣ του ΣΕΒ, ηγήθηκε της δημιουργίας του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και της προώθησής του στις επιχειρήσεις, καθώς και στη μετέπειτα ίδρυση του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, στο 15μελές Συμβούλιo του οποίου, είναι σήμερα μέλος.

Η κυρία Κουνενάκη – Εφραίμογλου υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και Πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, τις οποίες η ίδια ίδρυσε. Έχει διατελέσει Μέλος ΔΣ, επί έντεκα συναπτά έτη, στον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. και Mέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών του Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, επί σειρά ετών, δίδαξε στα Τμήματα Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Πληροφορικής του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Προγραμματισμό Η/Υ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Έχει βραβευτεί από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής για την επιτυχή επιχειρηματική της δράση, καθώς και από την Ένωση Σμυρναίων, το Πολεμικό Ναυτικό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τον Όμιλο Unesco και τον θεσμό των Tourism Awards για την πολιτιστική της προσφορά στη χώρα. Επίσης, έχει βραβευτεί από το Rotary Ελλάδος για το κοινωνικό της έργο καθώς και από την Λέσχη The Lions Club Of Athens Specialty New Voices και το Who is who International Awards για τη στήριξή της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την προσφορά της στον πολιτισμό.

All sessions by ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ-ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ