ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Biography

Ο Πάνος Αλεξανδρής είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1977-1982) και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1971-1977). Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Από το 2001 έως την ανάληψη των καθηκόντων του εργάστηκε στην εταιρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, που είχε θέση συνεταίρου με εξειδίκευση σε ποινικές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και ενασχόληση με διεθνείς δικαστικές εμπορικές – αστικές  υποθέσεις και υποθέσεις διαιτησίας. Ήταν νομικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου το χρονικό διάστημα 1990-2001 και της Ελληνικής Διαδημοτικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών το χρονικό διάστημα 1997-2001. Επίσης, ήταν νομικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης το χρονικό διάστημα 1998-2001 και της Τράπεζας ΕFG EUROBANK ERGASIAS το ίδιο διάστημα. Το χρονικό διάστημα 2008-2010 ήταν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.).

Ο Πάνος Αλεξανδρής είναι μέλος από το 1984 του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και μέλος του International Bar Association (ΙΒΑ) και του International Fiscal Association (IFA). Επίσης, ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων (Council of Bars and Law Societies (CCBE) of Europe) και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δικηγόρων έως την ανάληψη των καθηκόντων του. Τέλος, υπήρξε μέλος Επιτροπών του CCBE (Brexit, Επιτροπή για το Μεταναστευτικό, Ποινική Επιτροπή κλπ) από το 2015 έως την ανάληψη των καθηκόντων του.

All sessions by ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ