ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ψυχολόγος, Συν-ιδρύτρια
Οrlando LGBT+

ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ψυχολόγος, Συν-ιδρύτρια
Οrlando LGBT+

Biography

Κλινική Ψυχολόγος, ερευνήτρια και διδάσκουσα Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ολοκλήρωσε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, ενώ κατέχει δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην Επίλυση Συγκρούσεων και Οργανωσιακή Αλλαγή (Processwork Institute, ΗΠΑ). Είναι επιστημονικά συνυπεύθυνη και συνιδρύτρια στο Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα και επιστημονικά συνυπεύθυνη στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν την αντίληψή και τις συνέπειες των διακρίσεων στην προσαρμογή και την ψυχική υγεία ομάδων υπό αντιξοότητα, διαθεματικά και ιστορικά, μέσα από το πρίσμα του μοντέλου της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, σχέσεις, ομάδες και οργανισμούς ως κλινική ψυχολόγος και επόπτρια και δραστηριοποιείται επίσης σε θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, την επίλυση συγκρούσεων, και την διαπολιτισμική διαμεσολάβηση.

Υπήρξε συνδιδάσκουσα του μαθήματος για την Ταυτότητα και το Φύλο, του πρώτου μαθήματος για την ψυχική υγεία και τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από κοινού με την Έλενα-Όλγα Χρηστίδη έχουν επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο “Συμπερίληψη και Ανθεκτικότητα: Βασικές Αρχές στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία για ζητήματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας, Έκφρασης και Χαρακτηριστικών Φύλου”. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία, και συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια. Είναι κάτοχος της πιστοποίησης Advanced Accreditation for working with Gender, Sexuality & Relationship Diversities –AAGSRDT από τον οργανισμό Pink Therapy.

All sessions by ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ