ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιογράφος, Κριτικός Κινηματογράφου

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιογράφος, Κριτικός Κινηματογράφου

Biography

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά Σπούδασα Κοινωνιολογία και Επιστήμες Τύπου και Πληροφόρησης.
Εργάζομαι ως κριτικός κινηματογράφου από το 1990, ξεκινώντας από το περιοδικό Σινεμά και την κινηματογραφική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, Cine Club. Στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, παρουσίασα σε δική μου επιμέλεια την εβδομαδιαία κινηματογραφική εκπομπή “Πρώτη Προβολή”, κατά τη διετία 1999-2000.
Έχω συνεργαστεί επί σειρά ετών με το εβδομαδιαίο περιοδικό Time Out Athens, την Vogue Hellas και τον τηλεοπτικό σταθμό AlphaTv Είμαι βασικός συντάκτης του free press και online LIFO από την ίδρυσή του, δημοσιεύοντας κριτικές, συνεντεύξεις, άρθρα κυρίως κινηματογραφικού
περιεχομένου και ανταποκρίσεις από τα κύρια ευρωπαϊκά και ελληνικά Φεστιβάλ, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση του podcast “Pulp Fiction”.
Εργάζομαι στον τηλεοπτικό σταθμό MegaTv, ως κινηματογραφικός κριτικός για την ψυχαγωγική ζώνη και το δελτίο ειδήσεων, και ανταποκριτής στα διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Από το 2021, επιμελούμαι και παρουσιάζω την εβδομαδιαία εκπομπή Watch Next για λογαριασμό της συνδρομητικής πλατφόρμας CosmoteTv, όπου και παρουσιάζω το ετήσιο show “Oscars’ Night”.
Είμαι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφων.

All sessions by ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ